Az Inotay-faktor

2021.09.30

 Eldőlt, Inotay Gergely lesz Rétvári Bence ellenfele a váci 4-es számú választási körzetben. Legalábbis az egyik. Mert nagy valószínűséggel indít majd jelöltet a Mi hazánk Mozgalom, és e pillanatban még nem tudjuk, hogy a Kétfarkú Kutya Pártnak mi a szándéka. Mondjuk ez leginkább a szavazólap miatt érdekes, mondhatni technikailag. De nézzük meg, mit mutat ez az ügy elvi síkon. Már akinek van olyan.

Inotay Gergely az elmúlt hetekben végighaknizta Vác és Szob környékét Jakab Péter társaságában. Eddig sem volt titok a váci alpolgármester párthovatartozása, most azonban, hogy ha tetszik, szintet lépett, érdemes kicsit közelebbről megvizsgálni ezt. Inotay általában úgynevezett "civilként" határozza meg önmagát. Merthogy ő tulajdonképpen egy szerethető hittan tanárbácsi volna, amatőr színjátszó opcióval. Csakhogy minimum két éve nem lehet őt civilnek aposztrofálni, amennyiben ő Vác város egyik alpolgármestere egy olyan színtiszta politikai machináció részeseként, amelynek kimondott és egyetlen célja a hatalom megszerzése volt. A civil-mítoszt tehát ezennel ledöntöttnek tekinthetjük.

Most nézzük meg, maradtak-e még elvek az újabb hatalomszerző akció mögött, amiben Inotay részt vesz. Az előválasztásnak nevezett politikai színjáték során az is eldőlt, hogy Jakab Péter, Inotay fő patrónusa csúnyán felszántotta az aszfaltot a kissé túlméretezett arcával. 

Az a fajta tahó parízermacsó, amit ő képvisel, nem jött be. Akkor viszont mi marad megint Inotaynak? Az elvtelen megalkuvás, amit ők most ellenzéki összefogásnak hívnak. Ahol a karmesterpálca Gyurcsány Ferenc kezében van, bárki bármit is akar elhitetni a nagyérdeművel. 

Mert a DK ennek az akárminek a meghatározó ereje. Az ő aktivistáik, pártszervezeteik fogják vinni a most következő kampányt, még akkor is, ha a miniszterelnök-jelöltjüket történetesen Karácsony Gergelynek, vagy Márki-Zay Péternek hívják. Vagyis egyetlen elv érvényesül majd: a hatalomszerzésé. Innen pedig már egyszerű az út: az úgynevezett "civil" mítosztól eljutottunk az elvtelen hatalomgyárig, ami úgy darálja be egykori hittan tanárunkat, mint azonosítószám nélküli álrendőr az egyszeri ünneplőt 2006. október 23-án.

Erre tett esküt Inotay Gergely. Na bravó!

Egyetlen nevet üzenünk csak:

Brusznyai Árpád.   

MJP