Ellenzők

2021.05.13

 Baloldali politikai viszály bontakozik a váci körzetben

 Gondosan elhelyezett "üzenetekkel" kezdődik a baloldali pozícióharc a váci központú, Pest megyei 4-es számú választókörzetben. Egyelőre csak az biztos, hogy a Momentum a sződligeti polgármestert, Juhász Bélát látná szívesen Rétvári Bence kihívójaként. Matkovich Ilona minden bizonnyal nem, bár még titkolózik. Az üzengetés viszont már elkezdődött.

Közeledik az augusztus, amikor is előválasztást hirdetett a magát összellenzéknek nevező pártszövetség, hogy eldöntse, a 106 egyéni választókörzetben kit indítanak a kormánypárti jelöltekkel szemben. Bár a szándék az volt, hogy a szavazólapon egy az egy elleni küzdelem álljon fel, vagyis egy kormánypárti jelölttel szemben egy ellenzéki legyen, az már most látszik, hogy ez nem jön majd össze. A Mi Hazánk ugyanis azt ígéri: mind a 106 körzetben saját jelöltet indít, és a Kétfarkú Kutya Párt, valamint az Új Világ Néppárt is kimaradt a nagy összefogásból.

Miközben egyre másra jelentik be az ellenzéki pártok, hogy mely körzetekben kit támogatnak az előválasztáson, a váci körzetben eddig vihar előtti csend honolt. Eddig. Mostanáig ugyanis csupán a sződligeti Juhász Béla szelfizte körül a környék helységnévtábláit előválasztási előkampány címen, ám most megdördült az ég: Matkovich Ilona ugyanis szokásos vasárnapi bejegyzésébe csomagolva megüzente: a váci körzetben váci képviselőt lát kívánatosnak. Ergo: nem Juhász Bélát.

Ez eléggé szíven ütötte A Polgit, aki meg is mondta. (Ugyanis közéleti blogjának címe: A polgi megmondja). Nos, megmondta, vagyis megüzente Matkovich Ilonának, hogy ha ő alkalmatlannak tartja őt, akkor ő meg árulónak tartja őt. 

Hogy a sok személyes névmás okozta zavart eloszlassuk, dióhéjban összefoglaljuk: Juhász Béla szerint nettó árulás, hogy Matkovich Ilona fejlesztési pénzt fogad el a kormánytól. Szó szerint:

"Most, hogy a visszakapott pénz nagy részét a városháza tetejére költik és nem a Rádi útra, vagy a Budapesti főútra, termékeny talajra fog hullani a fideszes propaganda az embereknél.

Milyen módon lehetett belesétálni egy ilyen csapdába? Hogyan lehet az, hogy egy polgármester erre még büszke is? A tapasztalatlanság, vagy valami olyan, amiről Márki-Zay beszél? Ki tudja?"

Post Scriptum

Márky-Zay Péter azt gondolja, hogy a kormány által az ellenzéki városoknak juttatott pénz gyakorlatilag az adott város és annak polgármesterének korrumpálása. Eltekintve attól, hogy Márky-Zay felvetése égbekiáltó csacsiság, Juhász Béla ezzel az idézettel azt üzeni Matkovich Ilonának, hogy ő, mint Vác polgármestere, hagyta magát lefizetni.

Izgalommal várjuk Matkovich Ilona válaszát, ami ismerve közösségi aktivitását, garantáltan nem várat sokáig magára. 

MJP