Határsávok

2020.05.22

Apróságok. Mondhatni hétköznapi bakik, amilyeneket bármely település bármely vezetése elkövet olykor. Átépítik a polgármesteri hivatalt karantén idején. Rendben van, joguk van hozzá, tegyék. Munkához látnak, de erről az amúgy kommunikációban nem ügyetlen polgármester nem tájékoztat. Első baki. Falat bontanak, parkettáznak, festenek. Csakhogy erről nem tájékoztatják a Pest Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztályát. Második baki. Mert mennyiből tarott volna? Az engedélyt nyilván megkapják. Az egész csak egy gesztus lett volna, mivel műemlék épülethez nyúltak hozzá. Törvényt sértettek, még ha nem is égbe kiáltó módon. Aztán jött egy rendeletmódosítás. Megnövelték az ingatlantulajdonosok közterület tisztántartási határsávját. Két méterről az útig. 

Idézet következik Kiss Zsolt alpolgármestertől. (Nyilatkozat az ESTV-ben)

"Függetlenül attól, hogy ezen most fű van, vagy valamilyen szilárd burkolatú területet értünk ezalatt, vagy akár sövény van ezen a területen. Innentől kezdve a rendben tartása, akár a fűkaszálás, akár a sövény visszanyírása, akár a tisztán tartása, söprése, rendbetétele a rendelet helyreállításával az ingatlanok tulajdonosára tevődött."


És egy másik idézet. Ezúttal Matkovich Ilona polgármester március 10-én közzétett facebook posztjából. 

"Folyamatosan zajlik a tavaszi nagytakarítás a városban, mert Vác meg akar tisztulni. A Városfejlesztő Kft. munkáját a lakosság sok helyen segíti."

Igen. Segíti. Még. De lassanként egyre többen gondolkoznak el rajta, hogy hol a határ. 

VM vélemény