Homályzóna

2021.09.12

 Gyurcsány Ferenc köpönyege mélysötét árnyékot vet Vácon

 Az utóbbi hetekben egyre jobban kapálóznak a wannabe politikus jelölt-jelöltek, igyekeznek kilépni a komolytalanság homályából. Ennek jegyében úgynevezett "vitára" is összeültek, sőt, utcasarkokon is lehetett találkozni velük. Habár saját bevallásuk szerint is csupán a választók töredékével sikerült megértetni, mit is akar jelenteni az "előválasztás", azért talán nézzük meg, kik is szeretnének felkerülni a majdani tényleges szavazólapra jövő tavasszal.Emberi minőségekről lesz szó, nem lesz hosszú az elemzés.


Juhász Béla, sződligeti polgármester. Ő saját magáról állított ki bizonyítványt a minap, amikor az ESTV adásában elmondta, hogyan lett ő annak idején MDF-es.

"Politológiára jártam, a Századvég Politikai iskolát végeztem, akkor a Corvinushoz volt akkreditálva,. Egyszer bejött egy ember, és megkérdezte, hogy ki akar ösztöndíjas lenni, ki szeretne az Antall József Alapítvány ösztöndíjasa lenni? Ez az MDF-nek volt a pártalapítványa. És kérdeztük, hogy mivel jár ez? Azt mondták, hogy: Mi fizetjük a tandíjat.

"Hát én!!!" Na, valahogy így kerültem az MDF-hez."

Kell-e ehhez az elvtelen, haszonleső, megalkuvó, opportunista nyilatkozathoz bármit hozzáfűzni? Aligha. Milyen lehet emberként az a politikus, aki azért áll ide-vagy oda, mert onnan anyagi hasznot remél?


Inotay Gergely, Vác alpolgármestere. Ő már nagyobb csalódás. Különösen annak fényében, hogy felesége annak a Brusznyai Árpádnak az unokája, akit a kommunisták végeztek ki. Inotay Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével közös váci fórumán a következőt mondta:

"Végre azt a hidat fel kéne építenünk, és át kéne menni rajta a francba, és megcsinálni, hogy együtt dolgozunk, és együtt dobban a szívünk a nemzetért."

Egy rövid történet. Brusznyai Árpád az 1956-os forradalom napjaiban a Veszprém megyei forradalmi bizottság vezetője volt. E minőségében került elé Papp János megyei párttitkár. A találkozásról Brusznyai lánya,  Margit írta a következőket:

"Papp János megyei párttitkár annyira félt, hogy azt kérte apámtól, zárassa börtönbe, mert ott talán biztonságban lesz. Ennyire rettegett a kommunista párt funkcionáriusa az emberektől. Erre édesapám azt válaszolta neki: miért zárná börtönbe? Menjen nyugodtan haza, semmi bántódása nem esik. Ezt a nagyvonalúságot, ezt az erőt nem tudta Papp János később megbocsátani neki, s kérte a halálos ítélet kimondását."

Nos, duplán szomorú, hogy Inotay Gergely azzal a Jakab Péterrel árul egy gyékényen, aki jó Gyurcsány-gárdistaként, Papp János megyei párttitkár kései utódja gyanánt, szítja a gyűlöletet, verőlegényeivel osztatja a torokszorításokat, mindig ugyanúgy előadott stand-up-jában ordítozva hergel és agitál, miközben semmit nem mond. Egyszer azt írtam: nem irigylem Inotay Gergelyt. Nos, most már érteni sem értem.

És, miközben hallani vélem az elbitorolt szemlőhegyi villa utólag beépített úszómedencéje mellett a gyurcsányi kacajt, úgy gondolom, hogy ebben a felhozatalban egy 21 esztendős fiatal, nevezett Gyurcsik Ádám a leghitelesebb wannabe jelölt-jelölt, mert kerek-perec kijelentette: ő bukott emberekkel nem működik együtt.  

MJP