Hova tűnt "Démonhill"?

2021.11.04
A táblák elé ki mert állni, Inotay mögé nem
A táblák elé ki mert állni, Inotay mögé nem

Nem egyszerű dolog ez a politika. Sokminden kell hozzá. Tehetség, szorgalom, kitartás, diplomáciai érzék, és mindenek fölött: hitelesség. Ebből vizsgázik most sok wannabe politikus országszerte, így Vác környékén is. A fehér füst óta tudjuk: térségünkben Inotay Gergely lesz az "összellenzék?" jelöltje. (Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a körzetben bizonyosan indít jelöltet a Mi Hazánk Mozgalom, és nagy valószínűséggel a Kétfarkú Kutya Párt is, amely szervezetek nem kormánypártiak, így az "összellenzék" csak saját meghatározásuk szerint igaz, de facto azonban nem.) 

Azt is tudjuk, hiszen elégszer hallhattuk az "előválasztás" hetei alatt, hogy az akkor egymást (is) erős szavakkal bíráló, akár becsmérlő jelölt-jelöltek csupán az előválasztás ideje alatt versengnek egymással, de utána aztán életüket és vérüket a győztesért. Így volt ez Vác környékén is: emlékezzünk, a momentumos Juhász Béla nem átallotta alkalmatlannak nyilvánítani Inotayt, és hát bizony szerencsétlen állandó "országgyűlésiképviselőakaroklenni" Béla meg is kapta érte a magáét az adekvát mértékadó váci köröktől. 

Juhász Béla nem állt oda Inotay Gergely mögé (kép forrása: Inotay Gergely Facebook oldala)
Juhász Béla nem állt oda Inotay Gergely mögé (kép forrása: Inotay Gergely Facebook oldala)

Nomármost. Úgy tűnik, a dorgálás erősre sikerült, "Démonhill" ugyanis eltűnt. Juhász Béla nem állt ott a minap Inotay Gergely mögött a placcon, ahol a harmadik előválasztási induló, Gyurcsik Ádám bizony - állva a szavát - ott volt. Pedig a tét nem kisebb volt, mint a gödi Samsung beruházás elleni tiltakozás. Ez pedig Juhász Béla sződligeti polgármester egyik kedvenc témája. És, annak ellenére, hogy Inotay Facebook posztjában beteggelte Sződliget első emberét, azt füllentve, hogy bizony ők szövetségben együtt dolgoznak, ez a valóság talaján enyhe csúsztatásnak tűnik. 

És ne legyenek kétségeink: hasonló sértődések, emberi gyarlóságok, sőt akár a gyűlöletig elfajuló ellentétek országszerte szanaszét hálózzák ezt az úgynevezett "összefogást", amit magukból kiizzadtak a dolgokról homlokegyenest mást gondoló érdek- és percemberek. 

Hiába, no! Démonhill lehet elő sem kerül többé? 

Hogy is mondta Edlington a Macskafogóban? "Küldjünk oda valakit a pszichotechnikusoktól!"

Piszichotechnikusok....!?!!!


MJP