Inotay leépítené Nagymaros és Zebegény turizmusát

2022.03.12

 A minap a Dunakanyarba látogatott Jakab Péter, a Jobbik elnöke, és helyi támogatottjával, Inotay Gergellyel elmentek Nagymarosra, ahol rögzítettek egy videóanyagot. Ebben Jakab Péter rácsodálkozott arra, hogy milyen szép a vidék, egyben észrevételezte, hogy nem tud megállni kocsival.

Szögezzük le: Nagymaroson és környékén a természeti adottságok, a környék építészeti megoldásai miatt nehéz feladat a parkolóhelyek bővítése. Egészen egyszerűen azért, mert több száz éven át nem az volt a kérdés, hogy hová parkoljanak a turisták és vagy a lakók, hanem az, hogy hogyan lehet minél több helyet spórolni a mindennapi életnek. De Inotay nem találta fel a spanyolviaszt. A környéken nemrégiben megalakult egy turisztikai klaszter Nagymaroson kívül Kismaros, Verőce, Szokolya, és Kóspallag részvételével. Ennek egyik fő feladata, hogy egységesítse a települések parkolási rendszerét, és új javaslatokat dolgozzon ki a megvalósításra. Az elmúlt hónapokban egyébként több éves, évtizedes lemaradást sikerült behozni Nagymaroson: elkezdődhet a tornaterem építése, befejeződött az egészségház felújítása, megkezdődik a művelődési ház, valamint az iskola felújítása.

De nem is ez a lényeg. A lényeg Inotay javaslata arra nézve, hogy miként is lehetne megoldani - szerinte - a problémákat. Kapaszkodjon meg mindenki: Inotay azt javasolja, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy kevesebb turista menjen Zebegénybe és Nagymarosra. Szó szerinti idézet következik:

"borzalmasan fontos feladat, hogy úgy osszuk el, és olyan koncepciót építsünk, amely az északi területeket vonzóbbá teszi, Vácot vonzóbbá teszi, és egy picit Nagymarost, Zebegényt tehermentesítjük."

Nem tudom, felfogta-e Inotay, miről is beszél pontosan. Mert mit üzent ezzel a nagymarosi, zebegényi éttermeket, turisztikai vállalkozásokat üzemeltetőknek? Azt üzente, hogy turistákat akar elvonni Nagymarosról és Zebegényről. Mi sem hittünk a fülünknek, ezért meghallgattuk még egyszer. Igen. Ezt mondta. Sőt, még rá is tromfolt a végén:

"Vácon kell megfognunk a turistákat bizonyos attrakciókkal nyilván"

Szóval Inotay turisztikai fejlesztésének lényege: vonjuk el a turistákat Zebegényből és Nagymarosról, és állítsuk meg őket Vácon. Mit is lehet erre mondani:

Na bravó!

MJP