Jól vizsgázik a váci kórház

2021.03.26

Bírja a rá nehezedő terhelést a váci Jávorszky Ödön Kórház. Az intézmény vezetője szerint Vácon az országos átlagnál jobbak a covid részleg halálozási adatai, és több a gyógyultan távozó beteg. 

Az intézményben olyan gyógyszeres terápiát kezdtek el alkalmazni, amilyet a budapesti vezető kórházakban is sikerrel vezettek be. A terápia jelenleg a legmodernebb, a váci kórházban ugyanolyan eséllyel gyógyulnak a betegek, mint a magasabb csúcs centrumokban- mondta el Urbán Edina, a Jávorszky Ödön Városi Kórház igazgatója. 


A  kórház dolgozóinak a YESS! Magyarország és a Food Man 2020 Kft. képviselői adtak át  vitamin és élelmiszer adományokat. Az eseményen Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a helyi oltóponra folyamatosan érkeznek a regisztrálók, és a program egyre gyorsabban halad:

Az elmúlt időszakban a kórházban több mint 12 450 ember oltására került sor, a héten is 1000 feletti az a szám, ahány embert be fognak itt oltani a váci kórházban, és nyilvánvalóan az országban több ezer oltópont van, de itt a váci kórházban is folyamatos a behívottaknak az érkezése, folyamatos az oltásoknak a beadása. - mondta el a képviselő

VM info