Kicsúszott?

2021.11.16
Amikor még lehetett...
Amikor még lehetett...

Idén (sem) lesz jégpálya a váci főtéren. Ez a tény nem azért említésre méltó, mert nem lesz, hiszen összevissza világot élünk, és egyik önkormányzat így kezeli a helyzetet, a másik meg amúgy. 

Dunakeszin lehet majd korcsolyázni. Fóton szintén. Nem is olyan messze Váctól, a szécsényi Robinson-szigeteken pedig úgy vélik, egyenesen most jött el az ideje annak, hogy kibővítsék kínálatukat, és téli lehetőségként műjégpályát nyissanak. Mondom, ki így, ki úgy.

A probléma az, hogy Vácon csak úgy. Nyáron nem volt Világi Vigalom. Vagyis valami Vigalom Light nevű akármi volt. Pedig lehetett volna másként is. Gond nélkül lement a Vác helyett immár Nagymaroson megrendezett V4 fesztivál. (Tudom, tudom, tudom... ) Óriási siker volt az Ipolyfeszt Szobon és környékén. (Ezt is tudom...) Megvolt a Misztrál Fesztivál Nagymaroson. 

Vác? Vigalom Light. 

Aztán országszerte jött az ősz. Őszi Hacacáré számtalan helyen. Még a csípős idő ellenére is ingyenes szabadtéri koncertekkel. A környéken többek között Dunakeszin, Szokolyán és Acsán. 

Vácon? 

És jön a tél. Korcsolyapályák Dunakeszin, Fóton, Szécsényben. 

Vácon? 

És mondom. Vácon csak úgy. Mert itt a járvány járványabb? Persze, biztosan lesznek papundekli figurák a főtéren, és harsogni fog egy hónapon át a dzsinglebellsz...

Jégpálya lájt. 

Bocs, ez most csak úgy kicsúszott...

MJP