Kis séta - nagy felfrissülés

2020.04.12

Bár a korlátozások miatt minden turisztikai célpont bezárt, az erdő - bizonyos szabályok betartásával - nyitva maradt. Az Ipoly Erdő Zrt. arra kéri a kirándulni vágyókat, hogy csak egészségügyi séta céljából keressék fel a közeli erdőket, és ne csoportosuljanak.

Gyönyörű, napsütéses húsvéti hétvége előtt állunk. Minden arra csábít, hogy túrabakancsot húzva feltöltődjünk a friss levegőn. A járványveszély ellenére, tömegek választják az erdei kirándulást hétvégi programnak - ezek az elmúlt hetek tapasztalatai. Sokan jönnek hozzánk is - a Börzsöny, a Cserhát túraútjain, kilátóinál, tanösvényeinken nagyon megnövekedett a látogatók száma.

❗️📣 Bár a jelenlegi járványügyi szabályozás nem tiltja a szabadtéri programokat, szigorú előírások betartását várja el mindenkitől. Az első és legfontosabb, hogy ne alakuljon ki csoportosulás. Ez nem csak azt jelenti, hogy csapatban ne túrázzunk, hanem azt is, hogy a kiszemelt túraúton, kirándulóhelyen a többi látogatóval is tartsuk a másfél-kétméteres távolságot!

A járványügyi helyzettel kapcsolatos erdőlátogatási szabályokat a honlapunkon összefoglaltuk, ezekre hangsúlyos figyelmet szeretnénk irányítani:

https://www.ipolyerdo.hu/hirek/ovatosabb-leptekkel-az-erdoben

Ne feledjék, hogy április 10-től az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ennek részleteiről itt tájékozódhatnak: https://erdotuz.hu/kezdolap/

Kérjük, hogy aki az erdei kirándulást választja, kerülje a népszerű turisztikai helyszíneket, keresse most a kevésbé látogatott helyeket! Ehhez segítséget a www.ipolyerdo.hu oldalon is talál, de a www.termeszetjaro.hu oldal is remek lehetőségeket mutat be.

A kijárási korlátozás meghosszabbítása mellett kiemelt kormányzati lépés, hogy a települések polgármesterei a húsvéti hétvégére jogosultak a látogatók korlátozásáról szigorúbb intézkedéseket tenni. Mielőtt útnak indulnak, feltétlenül tájékozódjanak ezekről!

⛔️ A Dunakanyar térségének települései közül például Nagymaros, Verőce, Zebegény, Kismaros, Kóspallag, Szokolya már hozott ilyen döntéseket, a bel- és külterületi útjait, parkolóhelyeit a turistaforgalom elől lezárta. Sokakat érint, hogy a lezárás Királyrét területére is vonatkozik. Hollókő vezetése szintén azt kéri mindenkitől, hogy idén ne náluk töltse a húsvéti ünnepeket. A lezárásokkal kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük, az Ipoly Erdő Zrt. hivatalos Facebook oldalára a hozzánk érkező települési határozatokat kitesszük.

 Tisztelt Látogatóink, Vendégeink, Erdőjárók!

Kérjük önöket, hogy nagy túrákat most ne tervezzenek! Megértjük, hogy a tavaszi erdő erre csábít, de most legfeljebb egy frissítő, rövid séta lehet a cél - egyébként mindannyiunk érdekében, válasszuk az otthonunkat az ünneplésre!

Bízunk benne, hogy hamarosan együtt tervezhetjük a nagy kirándulásokat, szabadidőparkjainkban az élményekkel teli eseményeinket. Amint lehet, mi nyitott kapukkal várjuk majd Önöket!

Köszönjük a megértésüket! Jó egészséget kívánunk!

Ipoly Erdő Zrt.

VM info- Ipoly Erdő Zrt.