Kórházi karácsony

2019.12.20

Jubileumi jutalmakat és karácsonyi csomagokat osztottak a Jávorszky Ödön kórház karácsonyi ünnepségén. Az eseményen felszólaló Rétvári Bence országgyűlési képviselő összefoglalta azokat a fejlesztéseket, amelyekkel gazdagodott a váci kórház. Az intézményben idén teljesen felújították az intenzív ellátást, és egy most megnyert pályázatból családbarát szülészetet alakítanak ki. A kórház a fejlesztések mellett ebben az évben 180 millió forint kiegészítő támogatást is kapott. 

A váci Jávorszky Ödön Kórház nemcsak a városból fogad betegeket, hanem ellátja Észak-Pest megye több százezer betegét is. Az elmúlt években (2017-től) több száz millió forintból újult meg: Napelemes energetikai rendszert, napkollektorokat, valamint új orvosi eszközöket kapott. A kórház évzáró karácsonyi ünnepségén  Rétvári Bence országgyűlési képviselő foglalta össze az idei eseményeket. Mint kiemelte, ebben az évben meg tudott újulni az intenzív osztály teljes gépparkja, minden gép új, és emellett egy nagyon modern szívultrahangot is kaphatott a kórház.

A Jávorszky Ödön Kórházban évente húszezer fekvő- és legalább félmillió járóbeteg gyógyul. Az egyik magyar kiskereskedelmi üzletlánc éppen ezért tartotta fontosnak, hogy idén az intézmény minden dolgozójának ajándékcsomaggal köszönje meg egész éves munkáját. Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta: az üzletlánc fontosnak tartja a lokálpatrióta cselekedeteket, ezért a városban működő üzletek felajánlása a legjobb helyre került. 

A váci kórház további fejlesztések előtt áll: az intézmény a közelmúltban nyert 22 millió forintot családbarát szülészet kialakítására.