Kormányzati segítséggel épül bringapark Vácon

2021.04.19

Harminckilenc bringapark épül országszerte, ebből három a váci járásban.

 Több mint 1,1 milliárd forintból 39 új bringa- és görpark épül az Aktív Magyarország programban 2022 tavaszáig - közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda. A kormánybiztosi iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával 2021-ben is Országos bringapark programot hirdetett azzal a céllal, hogy Magyarországon minél nagyobb számban és minél magasabb színvonalon álljon rendelkezésre a sportolni vágyók számára bringa- és görpark.


Pályázni 50 százalékos önrész mellett lehetett, a kormány  idén 558 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt ilyen létesítmények építésére

A létrejövő parkok alapvetően óvodás és alsó tagozatos korú gyermekek számára épülnek. Az építési program támogatási kerete számos különböző pályatípust tartalmaz. A pályázók single trailek (egy nyomvonalas, földutas pálya), pumpapályák (épített, egyensúlyérzéket fejlesztő ügyességi pálya) és kifejezetten az extrém sportok szerelmeseinek szánt BMX-, triál- és görparkok, valamint dirt/freeride pályák létesítését vállalták.

A 39 bringaparkból három is a váci járásban épül majd fel: Nagymaroson, Vácott és Vácrátóton.

Vácon és környékén nem ez az egyetlen kerékpárosbarát fejlesztés, amelyhez a kormány vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Hatvannégy millió forint kormányzati támogatásból újultak meg a kerékpárutak is a Dunakanyarban. A közelmúltban Sződliget és Vác, valamint Vác és Verőce között több mint három kilométeren cserélték ki az aszfaltburkolatot, és erősítették meg az új futófelületet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei.

Forrás: pestmegye.hu/VM info