Matkovich tévedett, Balassagyarmat cáfol

2020.03.16

Nem Balassagyarmaton ápolják az esetleges váci koronavírus pozitív betegeket, hanem Budapesten. Csach Gábor balassagyarmati polgármester egy Facebook kommentre adott válaszában tette helyre Matkovich Ilona tévedését.


Rossz információt közölt Matkovich Ilona hétfői sajtótájékoztatóján. Vác polgármestere a következőt mondta: 

"Tudni kell, hogy az esetleges koronavírussal diagnosztizált betegeket nem a váci Jávorszky kórházban ápolják majd, hanem Balassagyarmaton, és onnan viszik őket tovább a Szent László kórházba.

Ezt az információt cáfolta Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere, aki hétfőn este egy Facebook posztja alatti kommentelőnek a következőt írta: 

Matkovich kollegina vagy bakizott (kezdő még), vagy rosszul idézték, hiszen jelenleg koronavírusos beteget csak a Szent László kórházban kezelnek. Az ország 28 kórházának infektológiáján csak elkülönítve megfigyelik a gyanús és teszt alatti betegeket. A pozitívak (ilyen Gyarmaton még nem volt) rögtön mennek a Szent Lászlóba (jelenleg 39 beteg van ott). A 28 fertőző osztállyal rendelkező kórház közt van Balassagyarmat is, amelyik Nógrád és Komárom-Esztergom megyén túl Pest megye északkeleti részén is (szob-vác-aszód) területileg illetékes, vélhetőleg ezt kutyulta össze a kollegina vagy a sajtósa. Vácon mellesleg meg se figyelnek és nem is diagnosztizálnak senkit, hiszen ott nincs infektológia, max. a megyei tisztifőorvos utasítására küldik tovább Balassagyarmatra megfigyelésre (diagnosztizálásra)

VM info