Parkolót és közparkot szeretnének a lakók Deákváron

2021.05.10

Lakossági kampánnyal hozna rendbe egy deákvári zöldterületet Pető Csilla. A képviselő beadványaira nem kap választ az önkormányzattól, így saját maga indított közösségi felmérést, hogy miként hasznosuljon a most parlagon fekvő terület. A körzet megválasztott képviselője Pető Csilla állítása szerint azt mondta, hogy Vácnak nagyobb gondja is van a deákvári bozótosnál.  


Van egy elhanyagolt terület Vác deákvári részén, amit "vízmosásnak" hívnak. A környéken 130 család él, akiknek - társasházi lakók lévén, gondot okoz a parkolás. Pető Csilla önkormányzati képviselő évek óta szeretné elérni, hogy a tervekből  egyszer valóság legyen. Több beadvánnyal is élt már, és a körzet megválasztott képviselőjének is bemutatta a területet, ám ő Pető Csilla szerint nem mutatott érdeklődést a probléma iránt. 

A polgármester asszony, illetve a városvezetés válaszra sem méltatta eddigi próbálkozásait hiába született már több cikk is, amivel szintén erre a városrészre szerette volna felhívni a figyelmet, illetve a város segítségét kérni.

Mivel önkormányzati segítséget nem kapott, Pető Csilla saját maga végzett közvélemény kutatást a környéken élő 130 család körében. Kérdőívére 60 család válaszolt, akik egyetértettek abban, hogy a területen parkolóra és rendezett közparkra volna a legnagyobb szükség.

Németh Renáta, az egyik érintett lakó azt mondta: a társasházas övezetben sok család él, és szerinte a házak mögött van olyan rész, ami ésszerűen kihasználható lenne  parkolásra,  a zöldterület megóvásával. 

Vác vezetése az elmúlt évben több, önkormányzati tulajdonú közterület tisztán tartását terhelte vissza a lakókra, illetve karácsony előtt évekre visszamenő kommunális adóterhet rótt ki a külterületeken fekvő ingatlanokra.   

VM info, MJP