Politikai Álvilág

2022.03.18

 Lemállott a máz, és egyre gyorsuló ütemben derül ki, hogy alatta nincs osztrák kisváros. És nincs összefogás sem. Hidak pláne nincsenek. Ami van, az viszont szégyenletes. Rasszizmus, mocskos beszéd, pornográf kiadványok, és gyomorból jövő indulatok.

Pedig másként indult. Úgy indult, hogy nem oldalakban, hanem várospolitikában gondolkodnak. Aztán jött a csarnok-ügy. Aztán a színház-ügy. Aztán az egész átcsúszott szereptévesztésbe. Valahogy úgy, ahogy Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter mondta Vácon: ahol az ellenzék van többségben a helyi önkormányzatokban, ott a nagypolitikai célok mindig megelőzik a helyi érdekeket.

De szövegszinten maradt az álvilág. Maradt Donáth Anna, a Momentum elnöke:

El kell kezdeni az építkezést, és a hidak megteremtését egymás között, ez nem felülről jön, ez alulról. Mutassunk példát. Mert mindannyiunk Magyarországa akkor lesz tényleg mindannyiunk Magyarországa, ha félre tudjuk tenni az ellenségeskedést.

Maradt Inotay Gergely:

Ez az a híd, ezt a hidat nekünk végre fel kellene építenünk, és át kéne mennünk rajta a francba, és megcsinálni, hogy összefogunk, és együtt dolgozunk, és együtt dobban a szívünk a nemzetért.

De a valóság makacsul tartja magát Vácon is. A valóság pedig Fehér Zsolt. Tótváradi Nagy Bence, és most Kászonyi Károly.

Jól nézzék meg a képet.

Ez a valóság.

Az indulat, az erőszakra való hajlam.

A többi álvilág.

MJP