Rétvári: felelősséggel egymásért

2020.03.13

Napról napra, percről percre kiderül: az országosan meghirdetett vészhelyzeti protokollban egyre nagyobb az emberek egymás iránti felelőssége. Ezt hangsúlyozta Vác országgyűlési képviselője is, amikor egyeztetett a városban az Emberi Erőforássok Minisztériumának felelősségi körébe tartozó intézmények: a kórház és tankerület vezetőivel. Rétvári Bence kiemelte, hogy mind az egészségügyi dolgozók, mind pedig a pedagógusok erőn felül teljesítenek ezekben a napokban.  

Az államtitkár személyesen köszönte meg Dr. Urbán Edina főigazgató asszonyon keresztül a váci Jávorszky Ödön Kórház minden dolgozójának, orvosoknak és ápolóknak azt az áldozatos munkát, amit a koronavírus okozta veszélyhelyzet idején is végeznek.  A megbeszélésen elhangzott, hogy a kórház a dolgozók tudásán és munkáján felül eszközeiben is felkészült a koronavírus elleni védekezésre. Megnövelt mennyiségben, immár 565 darab kézfertőtlenítőt helyeztek ki a belépési pontokon, vizsgálókban, kórtermekben. A kórház rendelkezésére állnak nagyobb mennyiségben sebészeti maszkok és FFP3 maszkok, gumikesztyűk, valamint védőfelszerelések.

Ezekben az órákban dől el, hogy kell-e komolyabb lépésre készülni a közoktatásban. Rétvári Bence Verebélyi Ákos tankerületi igazgatóval az eddig lépésekről egyeztetett .A tankerülettől minden iskola megkapta a szükséges tájékoztatást, a döntéseket pedig minden esetben a gyermekek és családok érdekét szem előtt tartva hozzák meg. Különösen ügyelnek az iskolákban a higiénés szabályok betartására, a minél gyakrabb alapos kézmosásra. A fertőzött területről érkezőknek két hétig otthon kell maradniuk, ami igazolt hiányzásnak számít. A közös iskolai rendezvényeket, a kirándulásokat lemondták. Amennyiben bármilyen új hír érkezik a közoktatásról, a képviselő a tankerülettel szoros együttműködésben marad, és minden segítséget megad az oktatási intézményeknek. 

VM info