Sikeres a Lázár Ervin program

2019.12.22

Általában telt házzal futnak a váci Dunakanyar Színházban a Lázár Ervin program által ingyenes előadások. Az elmúlt hetekben több mint 2500 harmadik osztályos gyermek nézte meg a Csillagszemű című gyermek előadást. A kisdiákok a város környéki településekről, Nógrádból és Észak-Pest megye falvaiból utaztak Vácra, Színházjegyüket és utazásukat a Lázár Ervin program fizette.

Azt vesszük észre, hogy egyre idősebb generáció ül a nézőtéren - mondja Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója. Ezért is örülünk a Lázár Ervin Programnak, hiszen így nemcsak a gyerekeket juttatjuk színházi élményhez, hanem egyben talán a színházi légkört is megszerettetjük velük, így később is eljönnek majd. 

A programban országosan  750 ezer gyermek vesz részt. Közülük január végéig csaknem kétszázezeren jutnak el valamelyik fővárosi, vagy vidéki színházba. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a Lázár Ervin Program missziót teljesít, mert kultúrát közvetít és őriz meg. A programban nemcsak színházi előadásokra lehet eljutni, hanem a különböző évfolyamok hangversenyekre, cirkuszi előadásokra is járnak, és arra is van lehetőség, hogy a színház "helybe menjen", vagyis vándortársulatok falusi kultúrházakban, vagy iskolai terekben adjanak elő darabokat.