Tétmeccs

2022.02.13

Két jövőkép, két, egymástól jól elkülöníthető üzenet. Ezt jelenti most Vác és környéke számára, de országosan is az április 3-i választás. A következő hetek történései jó időre, talán több mint egy évtizedre is kihatóan alakítják a magyar sorsot. Tétmeccs a javából, és ezt minden szereplő érzi is. Más kérdés, hogy ki, milyen szándékkal, és teljesítménnyel próbálja meggyőzni a választókat saját igazáról. 

Vácon különösen érdekes a helyzet. Az ugyanis nyilvánvaló. hogy Rétvári Bence, aki négy év munkáját befektetve jelentős eredményeket tudhat maga mögött (és e kijelentés még akkor is igaz, ha majd gúnyos emojikkal árasztják el), mit kínál. 

További gyarapodást, építkezést, innovációt és közös sikereket. 

De mit kínál Inotay Gergely? Egyáltalán, mit tudhat kínálni egy önmagát immár konzekvensen civilnek aposztrofáló, valójában fizetésért dolgozó, tehát hivatásszerűen (szándékosan nem használva a professzionálisan kifejezést) a politikával foglalkozó alpolgármester? Mert az eddigi munkájából nyilvánvaló, hogy az önálló kezdeményezések, az erős érdekérvényesítő képesség, az átgondolt tervezés és kivitelezés az bizony nem az ő asztala. 

A háttérben ugyanis feltűnik valaki. Valaki, aki korántsem civil. Valaki, aki csendben, de nagyon kitartóan figyel, szervez, ködösít. Valaki, akire már bízvást alkalmazható a professzionális jelző. Egy másik alpolgármester, akinek keze nyoma ott van most is minden önkormányzati döntésen. 

A helyzet az, hogy a Pest megyei 4-es körzetben a szavazólapon szereplő nevek egyike tiszta és világos. Rétvári Bence az Rétvári Bence. 

De Inotay Gergely az ki? 

MJP