Több mint 100 milliárd forintból fejlesztette a kormány az iskolákat

2020.06.18

 A váci és a szobi járásban százmilliós beruházások zajlanak, országszerte 650 iskola újult meg.


Váci Cházár András Szakiskola és Karolina Katolikus Iskola, nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola, vácdukai Benedek Elek Általános Iskola. Négy intézmény a váci és a szobi járásból, ahol jelenleg is fejlesztés, modernizálás zajlik.

A váci Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium felújításának és bővítésének előkészítésére 240 millió forintot biztosított az állam. Nagymaroson "A" típusú tornaterem, Vácdukán tornaszoba építését kezdték el. A beruházások előkészítője a Nemzeti Sportközpontok, megvalósítója a Beruházási Ügynökség.

Hajnal Gabriella elnök, Klébersberg Központ
Hajnal Gabriella elnök, Klébersberg Központ


Hajnal Gabriella, a Klébersberg Központ elnöke a Váci Mértéknek elmondta: az elmúlt években országszerte az állami fenntartású intézményekben 650 helyszínen több mint 100 milliárd forintot költött a kormány iskolák felújítására és eszközfejlesztésre. Ehhez jönnek az egyházi intézmények fejlesztései, amelyek szintén több tízmillárd forint értékűek. Vitályos Eszter, az Emberi erőforrások Minisztériumának Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerint a kormány továbbra is kiemelten kezeli a helyi iskola és egészségügyi fejlesztéseket, mert ha minden magyar állampolgár elérhető közelségben talál megfelelő munkahelyet, jól működő egészségügyi intézményt, jól működő oktatási intézményt, akkor nem kényszerül arra, hogy máshol keresse a boldogulást. Ez pedig mindannyiunk közös érdeke.

Molnár Péter