Újraindult a turizmus a Dunakanyarban

2020.07.01

Július 3-tól Hop on, Hop off rendszerű hajójárat indul. A napijegy 500 forint lesz, a hajó a jobb, és a balparti településeken egyaránt megáll majd. 

Nagy lendületet vesz a Dunakanyar, egymás után indulnak a turizmus élénkítő akciók a térségben. A három és fél hónapon át tetszhalotti állapotba süllyedt vidék júliustól újra felpörög: a Mahart Passnave új hajójáratán 500 forintos napijegy ellenében bárhol le és fel lehet szállni. A járat egyaránt érinti a bal, és a jobb partot. Zebegény pedig 400 millió forint plusz forrást kapott turizmusfejlesztésre.  


A vonatpótló hajójáratok sikerén felbuzdulva július 3-tól saját körjáratú hajót kap a Dunakanyar. A Mahart Passnave egységes, 500 forintos napijegyet vezet be személyenként, és további 200 forint ellenében a kerékpárt is elszállítja. 

A Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád körjáraton közlekedő hajó keddtől csütörtökig egy kört tesz meg, de hétvégenként igazi turistacsalogató közlekedési formává válik, hiszen 10 és 17:30 között négy kört teljesítve péntektől vasárnapig alkalmas lesz a hop on, hop off típusú közlekedésre, vagyis arra, hogy a menetrend szerint bárhol le és fel lehessen rá szállni. 

További jó hír, amint a környék országgyűlési képviselője, Rétvári Bence közösségi oldalán bejelentette, hogy Zebegény az eddig 500 millió forint mellé további 400 milliót kapott turisztikai fejlesztésre. A több éven át tartó projekt tartalma látogató központ építése a Mackó ház helyén, szálláshelyek kialakítása, turista pihenő és piactér, a Koperniczky ház és a szolgáltatóház homlokzat- és tetőfelújítása, Petőfi tér újragondolása a zöldfelületek, a közlekedés, a parkolás, a vízelvezetés, a burkolatok tekintetében, kilátó és emlékmű felújítása, a kettő közti zöldfelület parkosítása, szerpentin felújítása, stációk előtti lépcsősor (olaszlépcső) kialakítása, Kossuth, Deák Ferenc utca, Kálvária utca burkolatának felújítása, a Polgármesteri Hivatal előtti zöldfelület parkosítása, a patak mellett sétány kialakítása, a zuhogó felett gyalogoshíd létesítése, Babapark, Millenniumi park zöldterületeinek megújítása.

További fejlesztések is várhatók a Dunakanyarban, amely néhány éven belül  a mostaninál is vonzóbb lesz a belföldi turisták körében. 

Molnár Péter